Welkomstbijeenkomst voor nieuwe inwoners van Aalten

2 maanden geleden gepubliceerd

In het gemeentehuis van Aalten vond er op 21 maart een welkomstbijeenkomst plaats voor nieuwe inwoners, genaamd ‘Buurt Maken’. Het evenement was een gezellige avond waarop de nieuwkomers konden kennismaken met de burgemeester en wethouders van de gemeente.

Interactieve quiz en gesprekken

Een hoogtepunt van de avond was een interactieve quiz waarbij de gasten meer te weten kwamen over de gemeente en de Achterhoek. De antwoorden van de quiz gaven de gemeente ook de kans om meer te weten te komen over de achtergronden van de nieuwe inwoners, wat leidde tot interessante gesprekken.

Het belang van bijeenkomsten

Burgemeester Anton Stapelkamp benadrukte het belang van dit soort bijeenkomsten. Volgens hem bieden ze de gelegenheid om niet alleen nieuwkomers te begroeten, maar ook de verbondenheid met alle inwoners te benadrukken. Het college wil dicht bij de gemeenschap staan en luisteren naar behoeften, ideeën en zorgen.

Informatie en ondersteuning

Eric Wichgers, directeur van Figulus Welzijn, was ook uitgenodigd en vertelde over het Achterhoekse ‘naoberschap’ en de voorzieningen in de gemeente. Zijn informatie was zeer nuttig voor de nieuwe inwoners die uit verschillende delen van Nederland komen.

Afsluiting en belofte

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en drankje, waarbij de nieuwe inwoners de kans kregen om elkaar beter te leren kennen. De gemeente Aalten belooft met dit hartelijke ontvangst een welkom thuis te zijn voor al haar bewoners.