Anjerconcert keert terug in Dinxperlo met Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Na het succes van het Anjerconcert twee jaar geleden, keert het concert op dinsdag 23 april terug in de tent van de VVNF in Dinxperlo. Ditmaal verzorgt de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ onder leiding van dirigent Tijmen Botma de muzikale avond.

Concert met een missie

Het concert heeft als doel om de erkenning en herkenning voor veteranen in Nederland te vergroten. Bezoekers kunnen een avond vol emotie, eerbetoon en prachtige muziek verwachten. De kaarten voor het Anjerconcert zijn te koop bij de VVV-kantoren in Aalten en Dinxperlo en kosten € 7,50 inclusief één consumptie. Aanvang van het concert is om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Na afloop kunnen bezoekers met hun toegangskaart een gratis drankje halen aan de bar.

Oudste militaire orkest van Nederland

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en is het oudste militaire orkest van Nederland. Het orkest bestaat uit 52 muzikanten en speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke- en filmmuziek. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en diverse staatsaangelegenheden, zoals Prinsjesdag.

Dirigent Tijmen Botma

Dirigent Tijmen Botma is ook dirigent van Fanfareorkest Psalm 150 uit Dinxperlo. Onder zijn leiding wordt een avond vol blaasmuziek op het hoogste niveau beloofd.