Rocco Ostermann schrijft gedicht ter ere van Dinxperlo

2 maanden geleden gepubliceerd

Kunstenaar Rocco Ostermann heeft een ode aan zijn geboorteplaats Dinxperlo gebracht in de vorm van een gedicht. Het gedicht, getiteld ‘Hier bevindt u zich’, zal gegraveerd worden in de natuurstenen band die op het Prins Clausplein in Dinxperlo geplaatst wordt.

Een veelzijdig kunstenaar

Rocco Ostermann, geboren in 1966, is een veelzijdig kunstenaar. Hij is zanger, gitarist, componist, auteur en verhalenverteller. Ostermann woont en werkt momenteel in Arnhem, maar groeide op in Dinxperlo. In het kader van de herinrichting van het centrum van Dinxperlo is hem gevraagd een gedicht over de plaats te schrijven.

Het gedicht

Het gedicht ‘Hier bevindt u zich’ refereert aan het verleden en de toekomst van Dinxperlo/Dinxperwick. Het bevat verwijzingen naar de lokale cultuur, de historie en de unieke identiteit van Dinxperlo. Ostermann hoopt met dit gedicht een mooi en blijvend geschenk te bieden aan de inwoners van Dinxperlo.

Een blijvend eerbetoon

Het gedicht zal gegraveerd worden in een natuurstenen band die over het Prins Clausplein richting de Hogestraat loopt. Naar verwachting zal het plein met Pasen 2025 gereed zijn, en zal ook het gedicht zichtbaar zijn. Dit blijvende eerbetoon aan Dinxperlo is een unieke manier om de trots en liefde voor de plaats tot uitdrukking te brengen.