Feest bij TicoTico in Aalten beëindigd en locatie gesloten

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Bij een handhavingsactie op vrijdagavond 29 maart is een feest beëindigd bij TicoTico in Aalten. De politie en handhavers van de gemeente sloten de locatie op last van burgemeester Stapelkamp voor zes maanden, dit als gevolg van overtreding van de exploitatievergunning.

Overtreding van exploitatievergunning

TicoTico, gevestigd aan de Barloseweg 24B in Aalten, beschikt over een vergunning om hapjes en (non- of licht-alcoholische) drankjes te serveren bij lezingen en excursies. Het is echter niet toegestaan om op deze locatie feesten, partijen en concerten te houden. De eigenaar heeft dit verbod in de afgelopen twee jaar stelselmatig geschonden. Ondanks meerdere waarschuwingen en opgelegde boetes door de gemeente, werden er tot acht keer toe feesten of concerten gehouden. Het totaalbedrag aan boetes is opgelopen tot 200.000 euro.

Grunge party beëindigd

De grunge party op 29 maart, die aangekondigd was op de website van TicoTico, werd beëindigd bij een controle door de politie en handhavers. Bezoekers hebben het terrein rustig verlaten. TicoTico moet nu zes maanden, tot oktober 2024, gesloten blijven.

Bezwaar en gerechtelijke procedure

De eigenaar van TicoTico heeft bezwaar gemaakt tegen de opgelegde boetes. Deze bezwaren zijn echter ongegrond verklaard door de onafhankelijke bezwarencommissie van de gemeente Aalten. De eigenaar is vervolgens een gerechtelijke procedure gestart tegen de gemeente. De uitspraak van de rechtbank wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.