Nieuw sportaanbod in Aalten: Frame Running

2 maanden geleden gepubliceerd

Atletiekvereniging AVA ‘70, Fysio Aalten, Gemeente Aalten en Achterhoek in Beweging introduceren met trots een nieuwe vorm van inclusief sporten in Aalten - Frame Running. Vanaf 3 april kunnen geïnteresseerden elke woensdagmiddag terecht bij AVA ‘70 om te proberen, te kijken of gewoon een kopje koffie te drinken.

Wat is Frame Running?

Frame Running is een sport die beoefend wordt op een frame met drie wielen, een zadel, stuur en borststeun. Deelnemers gebruiken hun voeten om vooruit te bewegen, waardoor ze kunnen lopen of zelfs rennen. Voor wie liever wandelt, zijn er tijdens de trainingen ook alinkers (loopfietsen) beschikbaar. De benodigde frames en alinkers worden beschikbaar gesteld door het Aaltense bedrijf Rainbow Industry.

Voor wie is Frame Running bedoeld?

Frame Running is een relatief nieuwe sport in de regio, die eerder succesvol is geïntroduceerd bij Archeus in Winterswijk. De sport is geschikt voor een breed scala aan leeftijden, van jongeren tot ouderen, die te maken hebben met een lichamelijke beperking, zoals spierziekten of niet-aangeboren hersenletsel. Zelfs met beperkte handfunctie kan men deelnemen aan Frame Running.

Voordelen van Frame Running

Het bevorderen van een gezonde levensstijl en het creëren van een gemeenschap waarin iedereen wordt aangemoedigd om te bewegen, draagt bij aan het welzijn en de vitaliteit van de gemeente Aalten en haar inwoners. Door inclusieve sporten zoals Frame Running aan te bieden, streeft de gemeente ernaar om een omgeving te creëren waarin iedereen de kans krijgt om actief deel te nemen aan sport en hun eigen grenzen te verleggen.

Wanneer en waar?

De Frame Running trainingen starten op 3 april en worden gedurende 12 weken elke woensdag om 14:30 uur gegeven bij atletiekvereniging AVA ’70 in Aalten. Deelname aan deze 12 trainingen is gratis. Wanneer deelnemers enthousiast zijn om door te gaan, kunnen ze lid worden van atletiekvereniging AVA ’70 en wordt er een vervolg gegeven aan de trainingen.

Bent u nieuwsgierig of Frame Running iets voor u is of heeft u vragen? Neem dan contact op met fysiotherapeut Lorenzo Scheening.