Politie zoekt twee verdachten in verband met inbraken in Achterhoek

9 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van 11 december 2022 hebben er drie inbraken plaatsgevonden in de Achterhoek. De politie verdenkt twee mannen van deze misdrijven en vraagt hulp bij hun identificatie.

De inbraken

De diefstallen vonden plaats bij een brasserie in Bredevoort en bij een camping en restaurant in Winterswijk. De verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden waarop te zien is dat zij in de nacht van 11 december rond 03.00 uur inbreken bij een brasserie aan de Kruittorenstraat in Bredevoort, waar zij geld uit de fooienpot stalen.

Diezelfde nacht forceerden ze een raam bij een camping aan de Meenkmolenweg in Winterswijk. Ze namen de kassalade, een kluis en een Landrover Defender mee, waarvan ze de sleutels in het kantoor vonden. Nog geen drie kwartier later braken ze in bij een restaurant aan de Haartweg in Winterswijk, waar ze eveneens een kluis ontvreemdden.

Teruggevonden gestolen goederen

De gestolen Landrover Defender werd later die dag teruggevonden in Duitsland, in Bocholt. Naast de auto lagen de kluizen, afkomstig van het restaurant in Winterswijk. De kluis die bij de camping werd gestolen, werd op 22 december gevonden aan de Wissinkweg.

Oproep aan het publiek

De politie roept getuigen op die mogelijk iets hebben gezien of die de mannen herkennen. Ook mensen die de Landrover in de nacht van 11 december hebben zien rijden of iemand kennen die na 11 december ineens over meer geld beschikte, worden verzocht zich te melden.

Heeft u een tip over deze zaak? U kunt uw tip doorgeven via het tipformulier of bellen naar de gratis tiplijn op 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.