Euregio Strijkkwintet brengt klassieke meesterwerken ten gehore

3 maanden geleden gepubliceerd

Het Euregio Strijkkwintet zal twee concerten geven, op 10 en 17 maart, waarbij ze werken van Franz Schubert en Caroline Shaw zullen uitvoeren. De concerten vinden plaats in de Sint Joriskerk in Bredevoort en de Barockkirche in Zwillbrock.

Schubert’s meesterwerk

Eén van de stukken die het strijkkwintet zal uitvoeren is het strijkkwintet in C opus 163 van Franz Schubert. Dit werk, gecomponeerd kort voordat de componist overleed, is één van de bekendste composities uit de Romantiek. Het stuk reflecteert de gemoedstoestand van Schubert aan het einde van zijn leven en is zowel qua diepgang als vormtechnisch een van zijn meest perfecte composities.

Pulitzerprijs winnares Caroline Shaw

Naast Schubert’s werk, zal het kwintet ook een compositie van de jonge Amerikaanse componiste Caroline Shaw uitvoeren. Shaw, die de Pulitzerprijs voor muziek won in 2013, staat bekend om haar rijke en originele klankidioom. Haar werk ‘Entr’acte’ is gebaseerd op de klassieke kwartettraditie van Josef Haydn.

Professionele musici van het Euregio Strijkkwintet

Het Euregio Strijkkwintet bestaat uit professionele musici die werkzaam en woonachtig zijn aan beide kanten van de grens. Ze spelen onder andere in het Orkest van het Oosten, het Rotterdams Philharmonsich Orkest en in internationale kamermuziekformaties. Het kwintet bestaat uit Susanne Broekhuijsen en Joan Dillon (viool), Miriam van Dixhoorn (altviool), Benno Rickert en Gesa Hangen (cello).

De concerten zijn gratis toegankelijk, met de optie voor een vrijwillige bijdrage na afloop. Het concert in de Sint Joriskerk in Bredevoort op 10 maart begint om 15.00 uur en het concert in de Barockkirche in Zwillbrock begint om 16.30 uur. Beide concerten duren een uur zonder pauze.