Wie ontvangt het eerste Aaltense Compliment?

3 maanden geleden gepubliceerd

Het Aaltense Compliment is een nieuwe prijs voor ondernemers in de gemeente Aalten die buitengewone maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het is een initiatief van De Aaltense Uitdaging, een groep ondernemers die zich inzetten voor de gemeenschap door verenigingen of maatschappelijke organisaties te helpen met goederen of diensten. De prijs wordt uitgereikt na afloop van De Beursvloer, een jaarlijks evenement waar ‘brengers’ en ‘halers’ bij elkaar worden gebracht. De Beursvloer vindt dit jaar plaats op 6 maart, van 19.00 tot 21.00 uur in garage Huiskes-Kokkeler.

Over de Aaltense Compliment en genomineerden

De winnaar van het Aaltense Compliment ontvangt een sculptuur en een wisselbeker. De genomineerden zijn voorgedragen door anderen voor hun uitstekende werk. Een jury, bestaande uit Jan Berkelmans, voorzitter Aaltense Uitdaging, Rudi Mombarg voorzitter IKAD, Dianne Sloetjes ondernemer, Ted Kok wethouder en Eric Wigchers directeur Figulus, bepaalt wie de prijs wint.

Onder de genomineerden zijn Martin Lurvink en zijn borstelfabriek LUVA, Hans Beele en Beele Engineering, Harm Takke Tweewielers uit Dinxperlo, Gerben Schepers en Sel Chemie Aalten, Saba uit Dinxperlo, ARA Aalten, Triple A uit Aalten, Juust Bouw uit Aalten en Rotsbow Aalten. Zij zijn allemaal aangedragen door anderen voor hun bijzondere bijdrage aan de gemeenschap.

Over de Aaltense Uitdaging

De Aaltense Uitdaging is een groep ondernemers die hun maatschappelijke betrokkenheid tonen door verenigingen of maatschappelijke organisaties te helpen met goederen of diensten. Dit kan variëren van het beschikbaar stellen van overtollige computers en meubilair, tot het adviseren van evenementenorganisaties over een nieuwe koers of energiebesparende maatregelen in een clubgebouw. Het hoogtepunt van hun activiteiten is De Beursvloer, waar ‘brengers’ en ‘halers’ bij elkaar worden gebracht en deals worden gesloten. Een notaris bepaalt de maatschappelijke waarde van deze deals.